The Brief

To open up and extend an existing house, to embrace distant views over a re-landscaped garden and to create an attached single garage and utility room.

Our Approach

Our solution was to create an extensively glazed, green oak framed garden room with a shallow pitched zinc sheet roof and rooflight over the opening between the garden room and lounge. Externally we added a line of timber-aluminium composite windows, with proportions reflecting those of the existing ‘weavers windows’.
The builder contributed significantly to the desired finished character with outstanding craft skills in an Arts and Crafts manner.

The Result

An award winning garden room with a flood of natural light and stunning views.

This project also received the LABC Building Excellence Awards 2017 (Small Extension Category).

Menu