Private Houses

The Attic, Holmfirth

The brief:

Having never spoken to an architect before our clients wondered if we might be able to help them out… Living high on the side of the Holme Valley with spectacular views, our clients wanted to create an additional ‘studio like’ extension to their home, taking advantage of spectacular views and if possible an easier access from within the house to the upper level terraced garden.

Our approach:

Taking in to account our clients brief we could see the possibility to extend the existing building upwards and bridge over from the house onto the terraced garden at the rear. A new stair needed internally involved taking space off the main bedroom but this was without doubt worth it for the additional dimension this extension gave the house.

Site access difficulties dictated a lightweight highly insulated timber framed, zinc roofed structure, minimising additional load on the existing structure of the house.

The result:

We fulfilled a long-standing desire of our clients to extend their home - turning a long felt desire into a viable concept and reality!

Click the icon to the top right of the image to enlarge