Private Houses

Barn Conversion, Holmfirth

The brief:

To transform a dark, former barn conversion into a light-filled, contemporary family home with good connections to it’s own site and the landscape beyond.

Our approach:

The existing house had small, disjointed, inconveniently arranged dark spaces, which were lacking visual and physical connection to it’s own external spaces. The existing internal and external levels made the house feel hemmed in, cold and shadowy. As a result, we completely re-orientated the ground floor plan, changing the location of the entrances and liberating additional living space. We introduced a detached garage, which allowed us to provide more open free-flowing space to the floor plan.
Externally we introduced new terraces, paths and walls to provide direct level access to the kitchen, daylight and appreciative views from the living areas.

The result:

A beautiful, airy and spacious conversion, providing contemporary family living space. Attention to design and high quality workmanship resulted in the replacements and additions sitting comfortably with the retained stone detailing of the house and existing garden walls.


Click the icon to the top right of the image to enlarge